Chleb ekologiczny

chleb_ekologiczny

„wiedza, wieloletnie doświadczenie i precyzja przy pracy są gwarancją wysokiej jakości”

Chleb ekologiczny | naturalny produkt

Podobnie jak wysokiej klasy restauracje, Piekarnia „Mój Piekarz” z Gdańska koncentruje swoją uwagę na jakości  surowców z których powstaje nasze pieczywo. Wiemy dokładnie skąd pochodzi nasza mąka i gdzie jest mielona. Czasami są to detale, które z dobrego robią coś szczególnego. Sól morska jest tego najlepszym przykładem. Zamiast popularnej przemysłowej soli stosujemy naturalną sól morską. Sól ta jest uzyskiwana według starej tradycji w procesie odparowywania. Naturalnymi faktorami tego procesu są morze, słońce i wiatr. Niesfałszowany i zdrowy  smak jest tego najlepszym dowodem.Przykładowo do produkcji naszych bułek serowych używamy tylko prawdziwego sera Gouda.
Jeden dodatek mamy wszyscy do dyspozycji: Czas. Korzystamy z niego żeby uzyskać dla  Państwa najwyższą jakość smaku. Naszym ciastom dajemy odpowiednio długi czas leżakowania, który potrzebują aby dojrzeć  i po wypieku możliwie długo sprawiać Państwu przyjemność podczas posiłków – musicie tylko po nie chwycić w naszych sklepach firmowych.

FIRMOWY ZAKWAS CHLEBOWY

Aby wyprodukować Chleb ekologiczny stosujemy wytwarzany u nas naturalny kwas chlebowy i podstawowe naturalne surowce bez użycia dodatków polepszających. Aromaty dodające zapachu i smaku naszym produktom wytwarzamy sami. Są to wywary z ziół i ziaren które produkujemy na miejscu w zakładzie.

Spróbuj nasz chleb ekologiczny na naturalnym zakwasie, poznaj smak natury i ciesz się dobrym zdrowiem!

Zastosowanie naturalnego kwasu chlebowego decyduje o jakości chleba. Jest to wyjątkowo ważny półprodukt i należy w naszym zrozumieniu do dobrej kultury produkcji ekologicznego chleba. Wielostopniowy kwas chlebowy tworzymy w naszym zakładzie przestrzegając wszelkich norm technologicznych i higienicznych. Ta sztuka rzemieślnicza jest nie do zastąpienia przez jakiekolwiek chemiczne środki piekarnicze.
chleb ekologiczny

TECHNIKA

Wykorzystując własne długoletnie doświadczenia z branży elektrotechniczno-informatycznej, stosujemy bardzo chętnie automatykę komputerową najnowszej generacji ale tylko tam gdzie jest to rozsądne i nie wpływa na rutynowe pogorszenie jakości wyrobów. Ciastownię zautomatyzowaliśmy kompletnie (silosy, dozowniki wody, dozowniki surowców płynnych, wagi surowców, mieszałki) stosując kontrolę procesu z bazy danych nadrzędnego systemu receptur, połączonego przez zakładową sieć ze stanowiskiem produkcyjnym przy pomocy ekranów dotykowych typu touchscreen. Nasze systemy projektujemy sami. Do realizacji naszych projektów stosujemy sterowniki firmy Siemens i Moeller a do wizualizacji procesów sprawdzony system Wonderware. W ten sposób jesteśmy w stanie zautomatyzować każdy zakład. Kilka naszych rozwiązań znalazło zastosowanie w innych piekarniach na terenie Trójmiasta. Aby mieć stałą kontrolę nad jakością produkowanych u nas wyrobów, posiadamy nowocześnie wyposażone laboratorium. Tam badamy jakość dostarczanych surowców oraz próbki partii z bieżącej produkcji. W laboratorium powstają także nowe ekologiczne produkty które kreujemy dla naszych klientów. Wielką wagę przykładamy do delikatnej obróbki ciasta. W trosce o utrzymanie optymalnej jakości formujemy nasze  wyroby ręcznie. Wyprodukowanie dobrego produktu wymaga bezwzględnie czasu, dobrych surowców i doświadczenia. Mimo rosnącej konkurencji produkującej masowo w niskich cenach, kosztem jakości, pozostajemy wierni naszym założeniom które stawiają na bardziej pracochłonną jakość. Słuszność naszej decyzji potwierdzają odwiedzający nas klienci. Ich coraz większa świadomość zdrowego odżywiania wymaga od producentów  wyrobów bardziej ekologicznych i w 100% naturalnych.chleb ekologiczny
Film
+