Chleb ekologiczny | naturalny produkt
Podobnie jak wysokiej klasy restauracje, Piekarnia „Mój Piekarz” z Gdańska koncentruje swoją uwagę na jakości surowców z których powstaje nasze pieczywo. Wiemy dokładnie skąd pochodzi nasza mąka i gdzie jest mielona. Czasami są to detale, które z dobrego robią coś szczególnego. Sól morska jest tego najlepszym przykładem. Zamiast popularnej przemysłowej soli stosujemy naturalną sól morską. Sól ta jest uzyskiwana według starej tradycji w procesie odparowywania. Naturalnymi faktorami tego procesu są morze, słońce i wiatr. Niesfałszowany i zdrowy smak jest tego najlepszym dowodem.Przykładowo do produkcji naszych bułek serowych używamy tylko prawdziwego sera Gouda.
Jeden dodatek mamy wszyscy do dyspozycji: Czas. Korzystamy z niego żeby uzyskać dla Państwa najwyższą jakość smaku. Naszym ciastom dajemy odpowiednio długi czas leżakowania, który potrzebują aby dojrzeć i po wypieku możliwie długo sprawiać Państwu przyjemność podczas posiłków – musicie tylko po nie chwycić w naszych sklepach firmowych.
FIRMOWY ZAKWAS CHLEBOWY
Aby wyprodukować Chleb ekologiczny stosujemy wytwarzany u nas naturalny kwas chlebowy i podstawowe naturalne surowce bez użycia dodatków polepszających. Aromaty dodające zapachu i smaku naszym produktom wytwarzamy sami. Są to wywary z ziół i ziaren które produkujemy na miejscu w zakładzie.
Spróbuj nasz chleb ekologiczny na naturalnym zakwasie, poznaj smak natury i ciesz się dobrym zdrowiem!
Zastosowanie naturalnego kwasu chlebowego decyduje o jakości chleba. Jest to wyjątkowo ważny półprodukt i należy w naszym zrozumieniu do dobrej kultury produkcji ekologicznego chleba. Wielostopniowy kwas chlebowy tworzymy w naszym zakładzie przestrzegając wszelkich norm technologicznych i higienicznych. Ta sztuka rzemieślnicza jest nie do zastąpienia przez jakiekolwiek chemiczne środki piekarnicze.
chleb ekologiczny